Bookinginfo

Stor efterspørgsel
Vi oplever stor interesse for at leje huse i vores område og derfor vil du opleve ingen eller meget få huse, når du søger i juli måned i år. Det er korrekt og vi lover at sommerhuse, som pga. afbud bliver ledige igen, kommer op på hjemmesiden, hvorfra de kan bookes.

Sommerhus Henne Strand - et ferieparadis for hele familien

Tag i sommerhus ved Henne Strand direkte ved Vesterhavet og få ferieminder for livet.

I det vestlige Danmark er der stor forskel på de individuelle sommerhusområder. Som gæst på den jyske vestkyst bør man fra start gøre sig klart, om man ønsker en levende turistby med mange mennesker eller en fredelig ferie ved skoven eller på heden.

Her kan du holde din sommerhusferie tæt på dragende skove og plantager, bakkede vidder, vidtstrækte heder og sandede klitter ud mod vandet. Det er rigtig famlieferie og vores sommerhuse har både komfort og herlig beliggenhed. Hele området byder på masser af oplevelser og med sin smukke og vilde natur mange muligheder for cykel- og vandrerture. Der er et væld af spændende fritidsaktiviteter for både børn og voksne, og sommerhusene ligger også tæt på Danmarks bedste farvande til lystfiskeri og spændende fritidsaktiviteter.

Den jyske vestkyst er kendt for sine fantastiske badestrande. De er brede, sandet er ganske fint, og de strækker sig så langt øjet rækker. Ønsker man at køre ned på stranden er der mulighed for det på strandene ved Vejers og Grærup, som ikke ligger langt fra Henne Strand. Her kan man i al slags vejr nemt køre helt ned til vandkanten. Strandene i og omkring Henne Strand er populære mål for både fastboende og sommerhusgæster, hvor man kan surfe, bade, gå ture eller bare slappe helt af og nyde den storslåede natur. En herlig sommerdag ved Vesterhavet med solskin og blå himmel findes ikke magen til.

  • Brede sandstrande
  • Skøn natur
  • Masser af ferieliv
  • Aktiviteter for børn

Mere end 800 sommerhuse ved Henne Strand og omegn

Sommerhusferie i skøn natur tæt på Vesterhavet...

Sommerhus Henne01
skaven strand

Fantastiske naturoplevelser og sjove aktiviteter for hele familien

Familie Paa Cykelsti I Klitter

Natur oplevelser

Minigolf1

Aktiviteter for hele familien

En ferie ved Henne Strand er en fantastisk oplevelse for både store og små hele året rundt. Der er ikke noget som en varm sommerdag ved Vesterhavet, hvor der er plads til både leg og solbadning på den brede, hvide sandstrand. Også efteråret har sin helt egen charme, hvor man kan nyde den friske havvind på en gåtur langs stranden og efterfølgende tage sig et velfortjent hvil foran brændeovnen i sommerhuset med en varm kop kakao. 

Der er masser af smuk og unik natur i området ved Henne. Tag f.eks. på udflugt til Blåbjerg Klitplantage med klitter, kystskrænter, hede og plantage eller besøg det 2.200 ha store naturområde Skjern Enge med vådområder og søer. Også det store genopretningsprojekt, Filsø, er en udflugt værd. Her kan man bl.a. opleve Jyllands næststørste sø samt et utrolig rigt dyreliv med bl.a. kronvildt, grågæs, svaner og mange andre fuglearter.

Er I mere til aktiv sommerhusferie kan I forlyste jer med et slag minigolf på den lækre 18-huls bane ved Golf Park West i Lønne eller måske tage en dyst i bowling. Hvis de rigtige vindforhold er til stede, kan I prøve kræfter med drageflyvning eller windsurfing på stranden. Trænger I til en stille stund i harmoni med naturen, så pak fiskestængerne i bilen og tag på fisketur ved Henne Mølle å, Varde å eller Skjern å. Foretrækker I at fiske i put & take er mulighederne også mange her.

Når vejret ikke længere indbyder til badeferie ved stranden, kan I altid glæde ungerne med en tur i en af de mange svømmehaller i området. En cykeltur i den smukke vestjyske natur er derimod en aktivitet der kan praktiseres det meste af året. Ifør jer den rette påklædning, smør en madpakke, hop på cyklerne og tag på oplevelse i det blå. Har I ikke plads til at medbringe jeres egne cykler, kan I leje dem ved Hvide Sande Bike inden ankomst og få dem leveret til feriehuset.   

Tager I hunden med på ferie i sommerhus, skal den bestemt heller ikke snydes for en på opleveren. Der er masser af muligheder for aktiviteter med hund i Vestjylland. Tag familiens bedste ven med i en af de mange hundeskove i området, hvor det er tilladt at lade hunden løbe frit uden snor.

Henne Strand - dagligvarer, lokale kunsthåndværkere og charmerende spisesteder

Henne Supermarked Min
Bager Caferedigeret
679 4777 Henne Kirkeby Kro4

I centrum af Henne Strand ligger det hyggelige torv, hvor I kan nyde byens charme. Byens hovedgade byder på mange spændende butikker, lige fra brugskunst til sko, sportstøj og børnetøj og ikke mindst gode indkøbsmuligheder. Det hele er i gåafstand og tæt ved vandet. I byens Spar kan I handle alle de nødvendige dagligvarer og skal der hygges ekstra meget om morgenbordet, kan I hente frisk brød og rundstykker hos Bager Bo eller Købmand Hansens Café og Bageri.

Vil I opleve noget særligt lokalt, bør I besøge en af de mange små, spændende kunsthåndværkbutikker i og omkring Henne Strand. Hos Den lille Ravbutik og Ravhuset Hennebjerg finder I smukke, unikke ravsmykker og hos Kirsten Winther Johansen eller StudioKeramik ved Bente og Lars Thorsen finder I håndlavet keramik. Vil I forkæle jer selv med en gastronomisk oplevelse i særklasse, kan vi anbefale et besøg på Henne Kirkeby Kro, som i 2022 er blevet tildelt hele 2 Michelinstjerner. Skal I forsøde ferien med is i sommervarmen, kan I besøge en af flere is- og grillbarer. Byen har generelt et bredt udvalg af spisesteder lige fra pizzeriaer til a la carte restauranter.  

En strand i verdensklasse - perfekt til badeferien

Henne strand børn
Henne strand blæst
Henne hus 3

Hvis I gerne vil holde badeferie ved en af Europas reneste strande, så er stranden ved Henne det helt rigtige valg. Den i alt 16 km lange, brede, hvide sandstrand har masser af plads til hele familien. Bagved stranden toner Vestkystens karakteristiske klitlandskab op med de kystnære sommerhuse spredt rundt langs de hyggelig grusveje. Lejer I et sommerhus ned til stranden er det nemt og hurtigt at pakke en taske med det mest nødvendige - et tæppe, legesager til børnene og evt. lidt mad og drikke - så kan I få mange timer til at gå med solbadning og leg på stranden. Stranden kan også nydes om efteråret, hvor det er oplagt at vandre en lang tur langs vandet, lade sig blæse igennem af efterårsvinden, lytte til bølgernes brusen og mærke naturens kraft. Bagefter kan I vende tilbage til sommerhuset og varme jer ved brændeovnen, drikke varm kakao eller evt. få varmen i husets sauna. 

Shopping og oplevelser i de nærliggende byer Esbjerg, Ringkøbing og Varde

Esbjerg
Sommer Stemningsbilled
Aktiviteter For Boern Tryllechristian

Skal I på shopping i sommerhusferien? I kan nemt tage et smut til Varde, Esbjerg eller Ringkøbing for at shoppe alt lige fra tøj, sko og takser til boligartikler og delikatesser.

Varde er en velbesøgt hyggelig og levende handels- og turistby beliggende en lille halv times kørsel fra Henne. Byen ligger ved Varde Å og bymidten præges, ligesom i Ringkøbing, af et smukt og gammelt købstadsmiljø. Gå på shopping i et væld af specialbutikker, nyd en frokost i et skønt caémiljø eller deltag i et af byens årlige arrangementer som f.eks Oktoberfest eller Black Friday i november.

Esbjerg er en typisk fisker- og havneby med masser af aktivitet på havnen, hvor bl.a. Maersks store offshorebase ligger med kontorer og servicefaciliteter til betjening af boreplatformene i Nordsøen. Men Esbjerg by er meget mere end det. I Esbjerg finder I Danmarks længste gågade fyldt med specialbutikker og hyggelige spisesteder. For enden af gågaden har I Broen Shopping, som er Vestjyllands største shoppingcenter. Om sommeren er der bl.a. open air koncerter, Tall Ships Race og kræmmermarked på Torvet. I den nordlige del af byen ligger Esbjerg Storcenter med 36 spændende specialbutikker. 

Ringkøbing er et af Danmarks ældste og bedst bevarede købssteder. Byen er altid en særlig oplevelse med sine små romantiske stræder og smukke byhuse. Her har I også rigtig gode muligheder for at shoppe i stor stil i de mange spændende specialbutikker med et alsidigt udvalg. Det er endvidere gratis at parkere på byens mange parkeringspladser, blot man husker at stille p-skiven.