Bork Havn - en hyggelig fiskerby ud til Ringkøbing Fjord

Sommerhuse i skøn atmosfære beliggende ved den lille charmerende havneby

Bork Havn består af både nye og gamle områder, hvilket selvsagt indebærer, at der kan tilbydes både nye og ældre sommerhuse. Her er masser af atmosfære.

Tidligere hed området Kirkehøj, og sagnet fortæller, at de gamle vikinger påbegyndte togterne fra dette område. Blandt andet derfor har man etableret Bork Vikingehavn, hvor nutidens turister får mulighed for at blive ført 1000 år tilbage i tiden og kan opleve, hvordan livet udmøntede sig i et handelsområde midt i vikingetiden. En spændende og anderledes turistattraktion for hele familien.

I dag er Bork Havn en hyggelig fiskerby med bådehavn og en lille hyggelig gågade, som hedder Bryggen. Bork Havn er beliggende ud til Ringkøbing Fjord, der med sit lavvandede område er perfekt egnet til surfere, såvel øvede som nybegyndere.
Omkring Bork Havn ligger det fredede fugleområde, der kaldes Tipperne, ligesom der ikke er langt til Skjern Å naturpark.
Desuden er Bork Havn nærmest verdensberømt for sin årlige musikfestival, der rummer toppen af poppen og rocken i Danmark, ligesom der hvert år er internationale navne på programmet. Se mere om Bork Festival her.

  • Brede sandstrande
  • Skøn natur
  • Aktiviteter for børn
  • Masser af ferieliv

Ferie ved Bork Havn tæt på Ringkøbing Fjord

Bork01
Bork Havn Fjorden

Bork Havn er beliggende smukt ud til Ringkøbing Fjord med udkig til hele fjorden. Besøg udkigstårnet og multiskuret for en god panorama udsigt.

Beliggende i et godt bevaret område 

Bork Havn har postnummer 6893 i Hemmet, som er en by beliggende 6 kilometer øst for Bork Havn. I Hemmet er der en Daglig Brugsen, der sørger for dagligvarer til byens mere end 300 beboere samt alle de gæster, der er er på ferie ved Bork Havn eksempelvis. På Kirkestrædet 4 er byens gamle stationsbygning bevaret, som en del af byens historie, hvor toget kørte på jernbanen for mange år siden. Ved Bandsbølvej i Houm Enge finder du et mindested for engelske besætningsmedlemmer, der mistede livet lige præcis ved det, der nu er et vandhul i mindelunden.

Dejlig badestrand med lavt vand

Med en beliggenhed ved Ringkøbing Fjord, er du sikret en dejlig badestrand ved Bork Havn. Der er nemlig lavt vand, som mange nyder godt af. Især børnefamilier nyder godt af den børnevenlige strand med lavt vand, som børn elsker at soppe i. Også surfere kan bruge det lave vand til at komme godt i gang. Westwind i Bork udbyder masser af kurser, hvis du gerne vil prøve kræfter med vandsport hvad end det er windsurfing, SUP eller noget helt andet.

Søg sommerhuse ved Bork Havn her

Bork Havn har et meget dejligt sommerhusområde, som mange ynder at gæste hele året rundt – men naturligvis især om sommeren. Fra sommerhusområdet kan man på ingen tid være ved stranden, ved havnen, ved byen. Du kan selv bestemme, hvad du har lyst til at lave på din ferie ved Bork Havn. I sommerhuset kan du også bruge en masse tid uanset om du holder ferie med din familie, dine venner eller helt alene. Ved Bork Havn får du kvalitetstid uanset typen af ferie. Brug tid i sommerhuset ved Bork Havn på at lave mad – grillmad kan man lave de fleste sommeraftener og mange nyder også en tur ud til grillen, selvom det kan kræve at man tager en jakke på.

Få kvalitetstid og nyd livet ved Bork Havn

Hyg jer med spil i havn eller læg et puslespil inde ved sofabordet. Drik kaffe i godt selskab eller kryb sammen i sofaen med en kop kakao og en god bog. Efter en ferie ved Bork Havn er du ikke den helt samme igen. Du kan mærke hvordan batterierne er blevet ladet op og du har haft tid til at nyde livet. Ved Bork Havn er der plads og rum til at du gør lige det, der passer dig og din feriestil. Så bestil et sommerhus til din næste ferie ved Bork Havn og mærk forskellen på egen krop.

Historiske oplevelser og naturområder i særklasse

Ribe Viking

Vikingemuseer

Tipperne Fugle

Tipperne

Den charmerende fiskerby er med sine mange muligheder et oplagt sted at holde ferie. Tag f.eks. på oplevelse tilbage i vikingetiden med et besøg på Bork Vikingemuseum. Her er der bl.a. krigerskole for børnene, hvor de kan lære at kæmpe med spyd og sværd. Eller hvad med en udflugt til halvøen Tipperne i den sydlige del af Ringkøbing Fjord. Her kan man i sommerhalvåret opleve Danmarks vigtigste opholdssted for tusindvis af trækfugle med oprindelse fra både Skandinavien og Sibirien. Find mere inspiration til oplevelser i vesterhavsferien.

Hyggelige cafeer og børnevenlige spisesteder

Dreng Med Is
Roegetfisk

I Bork Havn ligger cafeer og børnevenlige spisesteder side om side med dagligvarebutikker og butikker med kunsthåndværk. Besøg f.eks. Restaurant Panorama, hvor I kan nyde jeres måltid med udsigt over Ringkøbing Fjord, eller tag hele familien med på Star Café og Restaurant, hvor der bl.a. serveres et rigt udvalg af friske fiskeretter til famlievenlige priser. Hos Bork Havn Røgeri har I også mulighed for at købe friskfanget fisk, som I kan tage med hjem til frokosten.