Sommerhus i Nymindegab - natur og kultur i smuk forening

Den smukke vestjyske natur ved Nymindegab er helt unik og ganske enkelt imponerende

I det vestlige Danmark, tæt ved Vesterhavets brusende bølger er der altid afslappende og behageligt - uanset årstiden.

Området omkring Nymindegab og Lønne er unikke besøgsmål og absolut seværdige, lige meget om du søger en betagende solnedgang, en gåtur på stranden, i klitplantagen eller ønsker at besøge de lokale attraktioner. Lej et sommerhus i Nymindegab og glæd jer over muligheden for at holde en aktiv ferie med blandt andet flere golfbaner i området, windsurfing, ridning eller måske en kanotur på Ringkøbing Fjord. 

Spændende museer

Af de mange museer skal specielt fremhæves Nymindegab Museum. I udstillingen kan man se, hvordan folk ved Vestkysten levede, arbejdede, handlede og gik på jagt for 100 år siden. Lønnepigen i den arkæologiske del levede for 2000 år siden, og andre oldtidsfund er endnu ældre. I en ny tilbygning kan man desuden studere egnens historie samt kunst og kultur i området med hovedvægten lagt på malerne. 

På Frilandsområdet er der Tømrerens hus, en savmølle og en nedgravet køkkenhave. Her kan man se og opleve, hvordan en håndværkerfamilie boede og levede i mellemkrigstiden. På Frilandsområdet er også Hvalhuset med skelettet fra en næsten 12 meter lang kaskelothval. 

Interessant historie 

Indsejlingen til Ringkøbing Fjord er nu i Hvide Sande, men for godt 100 år siden fandtes passagen ved Nymindegab. På den tid var byen et kendt fiskerleje, hvor der var livligt sommeren igennem. Der er stadig minder fra dengang, nemlig esehusene ved Vesterhavn. Her boede esepigerne hvert år, når fiskeriet var på sit højeste. De tjente deres løn ved at sætte madding på fiskernes kroge - at ese. Hytterne er nu renoverede og fungerer som museum, ligesom også en typisk fiskekutter fra egnen ligger fortøjet her.

Nymindegab Strand

Ved Nymindegab finder I en dejlig strand. Oplev Vesterhavets brusende bølger og den brede sandstrand, der er perfekt til timevis med leg og afslapning eller skønne, lange gåture. Både kiosk, toilet og p-pladsen ligger nemt tilgængelige. 

Aktiv ferie

På GolfPark West finder I en minigolfbane med 18 huller i forskellige sværhedsgrader. her er masser af sjov for hele den aktive familie. Prøv også den sjove  skinnecykel, som I kan køre mellem Nr. Nebel og Nymindegab. I finder flere rastepladser på turen, der går igennem et meget naturskønt område, så pak en madkurven og tag ud i den friske luft. Eller hvordan lyder en det med en ridetur på en hest af kød og blod - og ikke bare af jern? Det har I mulighed for på Nymindegab Ridecenter, hvor der bliver arrangeret  rideture på islændere ved Vesterhavet.

Shopping 

Hos Hobbyogglas.dk kan I se, hvordan nogle af fin glaskunst bliver til. Her kan I komme med til enn spændende workshop og lave jeres egne små værker, eller I kan beundre og måske købe nogle af de ting, der er fremstillet af kunsthåndværkere. Hos Studio Keramik ved keramikerne Bente og Lars Thorsen finder I smuk og tidløs brugskunst og unika. Deres værker har modtaget flere priser og er også at finde i forskellige offentlige samlinger og museer. Alt i alt er der rige muligheder for både aktiviteter og afslapning, når I lejer sommerhus i Nymindegab. 

  • Brede sandstrande
  • Skøn natur
  • Aktiviteter for børn
  • Masser af ferieliv

Sommerhuse i smukke naturomgivelser i Nymindegab

Nymindegab02
Nymindegab01

Anbefalinger til dit ophold i Nymindegab

Ribe Kunst

Museer i Nymindegab

Kirkeklokker

Nørre Nebel Kirke

Nymindegab er en kulturel by beliggende i et område med mange museer og en helt særlig natur. Tag familien med til "de gamle dage" på museum i Nymindegab. Her kan I høre om den glemte kunst-koloni og møde jernalderpigen i den blå kjole. Også den romantiske landsbykirke, Nørre Nebel Kirke, er et besøg værd. Læs om attraktioner her.

Mad, drikke og hyggelig shopping

Henne_shopping
Kromad Lille
Is & Grillbar

I Nymindegab finder I den lokale kro, men ikke mange minutters kørsel fra området i Nørre Nebel og Henne Strand er der endnu flere lækre spisesteder. Tag for eksempel familien med på Lønne Familie Restaurant med den store buffet og salatbar. I kan også spise på brasseriet og snackbaren i Seawest. Har I lyst til et større udvalg, kan I køre til en af de nærliggende byer, hvor der er flere valgmuligheder. Se alle spisesteder her