El

Sådan tænder I for strømmen

Samtlige huse er forsynet med el, 220 volt.I størstedelen af husene - de der også benyttes efterår og vinter - er der brændeovne.
Når I kommer til jeres sommerhus, er strømmen muligvis ikke tændt. Det gøres på følgende måde: 

Udvendigt anbragt strømmåler 

Ved udvendigt anbragt strømmåler befinder sikringskassen sig som regel på samme sted inden i huset, tit gemt væk i et skab.
På sikringskassen er der to forskellige indstillingsmuligheder:

  • 0 = Strømmen er slået fra. 
  • I = Strømmen er slået til. 

For at slå strømmen til indstille på I, også fejlstrømsrelæet. Kontakten til fejlstrømsrelæet er fjederbetjent, og kan være svær at slå til.
Fejlstrømsrelæet har den funktion at den afbryder strømmen, hvis der er fejl i installationen. Relæet kan også slå fra ved kraftig tordenvejr, og det er i det tilfælde nødvendigt at slå det til igen. Hvis I overhovedet ikke kan slå relæet til kontakt da venligst vores kontor.

Hvis det skulle vise sig, at f.eks. køleskab, komfur, fjernsyn osv. ikke fungerer, bedes I afprøve sikringerne og kontakten, inden I kontakter os. Normalt ligger der ekstra sikringer ved sikringskassen, og hvis ikke, kan nye hentes på kontoret.
Husk altid at slå strømmen fra, før I skifter sikringer.

HUSK - ved afrejse fra huset skal strømmen altid afbrydes, dog ikke i spa- og swimmingpoolhuse og i tilfælde af FROSTFARE.

Strømmåler

Strømmåleren er oftest placeret på ydermuren, med en grå klap foran, som man kan vippe ned for at aflæse strømmen.

Sikringer

Hvis der springer en sikring i huset, skiftes den ved at dreje den gamle ud, og isætte en ny. Nye sikringer ligger ved sikringskassen, er der ikke flere gør da venligst jer selv og de efterfølgende lejere den tjeneste at hente nye på kontoret.

Radiatorer

Radiatorerne i feriehusene er som regel elektriske, hvilket vil sige, at forbruget bliver afregnet over strømforbruget.
Hvis I ikke kan få radiatorerne varme, tjek da venligst:

  1. Er sikringerne i orden, hvis ikke skiftes de. 
  2. Er termostaten sat højt nok, skru evt. lidt højere op. 
  3. Tjek lille sikring på radiator om den er trykket ind (som regel lille trekant). 
  4. Er radiatoren tændt, I og O-knap sidder som regel på siden eller bagpå. 
  5. Evt. rumtermostat indstilles.

Vær også opmærksom på, at når rumtemperaturen er på det ønskede, slår radiatorerne automatisk fra, og tænder selv igen når temperaturen når ned under den ønskede temperatur.

Bliver radiatoren stadig ikke varm, kontakt da venligst vores kontor. HUSK, radiatorerne må ALDRIG overdækkes, pga. brandfare. Tænk også over at der ikke må stilles noget helt tæt op af radiatorerne. Vi gør jer opmærksom på at gulvvarme er dyrere i drift end radiatorer.

Varmepumpe

Vi har mange feriehuse med en energibesparende varmepumpe, som kan spare dig minimum 20% på strømregningen. Nogle varmepumper kan også bruges som aircondition.