En krans af naturen

Tag naturen med hjem

Når naturen folder sig ud, er livet allerherligst. For børn, unge, voksne og ældre. At se, høre, føle, dufte og smage er selve livet. Og naturens herligheder kan gemmes og med kreativ snilde blive til minder om en god ferie. I Henne Strand området er lyngen nationalplante. Som en naturens kunstmaler sætter den lille, seje plante farve på Henne Strand området i august og september. Lyngen kan nydes for øjet både ude og inde. Den er også velegnet til kransebinding.Og det er ganske enkelt:

Lyngkrans

Pluk lyngen, mens den er frisk. Køb en halmkrans i den størrelse du ønsker - eller bind den selv af pilegrene eller lange græsstrå. Klip lyngen i små kviste og bind dem om kransen med blomstertråd. Hårlak eller blomsterlak kan sprayes på den færdige krans, som hygger og glæder indendøre helt frem til jul.

Kogler, Bog og Agern

Er også naturens materialer, som efter tørring og med lim som redskab kan anvendes til dekorative kranse. Små dukker kan laves med kogler eller agern som "mave", bog eller nød som ansigt. Et lille tørklæde af en stofrest gør resultatet perfekt. Kogler, mariebær, rønnebær og agern kan også tørres og gemmes til juledekorationer. Eller de kan bindes i kranse. Det samme kan sten, muslingeskaller og sneglehuse. De kan limes på en krans. Eller du kan pakke hver enkelt ind i et stykke vitawrap, så de kan bindes på kransen med blomstertråd.

Pressede blomster

Bardommens fryd ved at presse blomster og med tape gemme dem i et lille hæfte er en fornøjelse, der kan genopdages i ferien. Pluk naturens blomster, pres dem i gamle aviser - og efter nogle dage er de klar til papiret. Sat i en skiferamme kan mindet om en dejlig ferie og en god gratis feriefornøjelse i mange år glæde hjemme i stuen.