DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL BØRNEFERIE VED VESTERHAVET

Ferie med børn

 


Velkommen til den store rejseguide af Købmand Hansen til ferie med børn.

Vi har gjort alt for at samle de informationer og tips, som kunne være nyttige for jer som børnefamilie, hvis I planlægger en dejlig sommerhusferie her ved Vestkysten. Vi har f.eks. forslag til underholdning til den lange køretur og sjove aktiviteter til udenfor i solen - eller indenfor ved regnvejr. I guiden kan I finde den nærmeste læge eller skønne legepladser, attraktioner og strande - og selvfølgelig børnevenlige restauranter i området.

God fornøjelse med guiden - og hav en skøn ferie.

BØRNEVENLIGE HUSE

Indretning til børn i feriehuset

 
Når man holder ferie med børn, skal man tænke på, at børn har andre behov end voksne. Mange af vores feriehuse er børnevenligt indrettet og har en række udstyr, som gør ferien med børn nemmere.

Her er et par tips til, hvordan I kan benytte jer af feriehusets indretning, for at få en skøn ferie med jeres børn.

Før ankomsten er det en god ide at vide, hvilke muligheder huset giver - og ikke først kende til disse ved afrejsen. Med andre ord: hvad skal man selv medbringe og hvad er allerede i huset.

 

 

Vaskemaskine og tørretumbler

At booke et hus med vaskemaskine og tørretumbler har flere fordele. I skal medbringe mindre tøj og kan vaske indimellem, hvis man lige kommer til at spilde marmelade på kjolen eller sovs på bukserne. Derudover har man mere plads i bilen til andre ting, f.eks. legetøj eller brætspil.

Ektra bad

Flere badeværelser er altid en fordel, især hvis man er på børneferie! Fordelene er åbenlyse: flere personer kan gå i bad samtidig og det sparer tid. Børnene kan få det ene badeværelse og de voksne det andet. På den måde forbliver sandet fra stranden, badedyr og legetøj på børnenes badeværelse, mens de voksne kan nyde det rene badeværelse uden sand og strandlegetøj.

Gode faciliteter – Aktivitetsmuligheder

Mange af vores huse er allerede indrettet med adskillelige aktivitetsmuligheder både indendørs og udendørs. Nogle huse har gynger, sandkasser osv. lige ved huset. På den måde kan man også nyde feriestunderne ved huset – ligegyldigt, om solen skinner eller regnen styrter ned. Det eneste det kræver er passende tøj til al slags vejr.

Selvfølgelig er der også en masse aktivitetsmuligheder i huset – og hvad er hyggeligere end at læse, spille eller tegne indenfor, mens det stormer og regner udenfor. Nogle af husene har endda aktivitetsrum, hvor du kan slippe dig løs og starte en bordtennisturnering eller udfordre familien i FIFA.

Sidst men ikke mindst er der også det elektroniske udstyr – fjernsyn, PlayStation osv. Her kan vi anbefale, at I sætter grænser, så fjernsynet ikke er tændt hele dagen. Men hvis børnene af og til nyder en film, så kan forældrene nyde denne pause.

Mere plads - både indenfor og udenfor

Alle husene ligger tæt på stranden, så der er mange muligheder for at udnytte og udforske naturen. Børn elsker action – og hvad kan give mere action end havet, skyerne og vinden? Her mærker man det ene øjeblik naturens kraft og i det næste øjeblik den dejlige ro langs kysten. Børn elsker at lege ved stranden – det har altid været sådan, og det forbliver også sådan. Lad fantasien tale og byg sandslotte, skulpturer og gruber. På den måde kan I nyde mange dejlige timer. Hvis det stormer og bølgerne bruser, så kan man også lede efter rav eller krabber. I kan også bare udforske kystlandskabet i gummistøvler.

Ektra bestillinger

Hvis der skal være plads til hele familien i bilen, så er der ikke meget plads til bagage. For at løse dette problem må man være taktisk. Her kan vi hjælpe! Gør brug af vores service og bestil f.eks. sengetøj, håndklæder, trækvogn, børnestole, børnesenge osv. enten på telefon, mail eller direkte på vores kontor. De bestilte ting står så klar i bureauet ved ankomsten.

Find sommerhuset til jeres næste ferie

"HVORNÅR ER VI DER?"

Bilferie med børn

 
Hvis du tager på ferie med børn, så er det en god ide at planlægge ferien omhyggeligt – ellers opstår der hurtigt uro på bagsædet, urolige børn og frustrerede forældre. Sådan har man ikke lyst til at starte ferien. Dette kan undgås med lidt forberedelse og omsorg.

Først skal de basale ting være i orden: forbered børnene på, at det bliver en lang tur. Så ved de, hvad der venter dem. Medbring drikkedunke med vand, vådservietter, lommeletter og affaldsposer. Sådan er man godt rustet til turen.

Og hvad skal børnene lave på bagsædet i flere timer? Her er et par af vores ideer, så turen kan blive lidt mere spændende og afvekslende, således at børnene slet ikke husker at spørge ”hvornår er vi der?”.

 

Bagsædetaske eller rejsekuffert

De fleste børn elsker små overraskelser, snacks (som godt kan være sunde) og at pakke ting ud. Det er en god ide at købe en ”bagsædetaske” eller lave en selv. I kan fylde inderlommerne med bøger, frugt eller småt legetøj. Børnene vil synes, at det er sjovt at gennemrode tasken og måske endda selv sortere den. I kan også lave nogle små rejsekufferter, f.eks. med LEGO-klodser. Klister en LEGO-byggeplade i kuffertlåget og fyld kufferten med klodser og figurer. En anden mulighed er at pakke små dele i kufferten, som i løbet af køreturen kan være nyttige. Det kunne f.eks. være sæbebobler, en lille notesblok, farveblyanter, billeder eller en lille juice.

Bilbingo

Bilbingo går ud på, at hver passager i bilen har en bingoplade med billeder af de ting, som man normalt ser på en stor europæisk vej – eksempelvis køretøjer, dyr, bygninger, trafikskilte osv. I kan selv lave bingopladen og finde inspiration til billeder på nettet. Lav f.eks. en plade med en vindmølle, en ko, en lastbil, en autocamper, et 100 km/t-skilt, en rød bil, et Audi-logo, et tysk flag, et stopskilt, en kirke osv.. I kan også google og se, om der måske allerede er bingoplader, I kan bruge.

Hver deltager skal så sætte et kryds, hvis man har set noget af det, der står på pladen. Når en deltager har ”fuld plade” kunne man sørge for en lille præmie til vinderen. I kan også spille spillet sådan, at alle hjælper hinanden. I bestemmer selv, om alle får samme spilleplade eller om der bliver uddelt forskellige.

Nummerpladebingo

Nummerpladebingo er en klassiker. Også dette spil kan man forberede fint hjemmefra. Her laver I nogle spillekort med tal til børnene. Personen på passagersædet leder spillet og opråber tallene fra de forbikørende biler. Børnene krydser så disse af i deres kort. Der kan uddeles præmier for én række, to rækker eller en fuld plade. En præmie kunne eksempelvis være penge til en is eller lignende.

Gæt et dyr / en Person / ein Ting

Dette spil går ud på, at man skiftevis forestiller sig et dyr. De andre i bilen skal så gætte, hvilket dyr personen tænker på, idet de spørger om, hvad dyret spiser, om det har pels osv.. Den spiller, der gætter dyret først, må så tænke på et nyt dyr. I stedet for dyr kunne man også gætte på personer. Det kan være personer fra familien, f.eks. en onkel Peter, eller personer fra yndlingsbøger som Harry Potter – eller også berømte sangere som Rihanna – eller en blanding af alle kategorierne.

Gæt et gemmested

Dette spil ligner ”gæt et dyr / en person” – men denne gang forestiller man sig et sted, hvor man kan gemme sig. De andre deltagere spørger, om det er derhjemme, i børnehaven, ved farmor osv.. Dette spil kan også varieres ved, at man må trylle sig lille og kan gemme sig i en fingerbøl eller i en blomsterpotte.

Nævn en sang

Her skal hver deltager finde en sang fra et bestemt tema. Det kan være sange om dyr - eller hvis det skal være sværere, så måske sange om fugle eller lignende. I kan også vælge et ord, som skal forekomme i sangen – eksempelvis ”mand”, og så skal man skiftevis gætte sange til temaet. Til temaet ”dyr” vælger den første måske ”Mariehønen Evigglad” og den næste vælger sangen ”Stop den lille kænguru”. Det kan spilles som en fælles gætteleg, hvor I spiller på samme hold for at finde de første 5, så 10 eller måske endnu flere sange.

Når I har spillet sanglegen i fællesskab i noget tid, er der andre aktiviteter, som I kan spille hver for sig eller som ikke nødvendigvis skal bruge en voksen deltager.

Tegninger og opgavebøger

Nettet er fyldt med tegninger, som børnene kan lide – fra Pokémon til Disney-prinsesser. Disse tegninger kan roligt blive udfyldt på bagsædet. Husk også at medbringe notesbøger og opgavehæfter.

Magnetiske spil

Når børnene har en vis alder, så kan de med fordel bruge hinanden i fælles spil som ludo, skak eller backgammon. Det er en god ide at medbringe magnetiske spillefigurer, så figurerne ikke rutsjer væk, når bilen drejer eller stopper op.

Lydbøger

Inviter fantasien med på rejsen og hør nogle spændende historier. Find en god lydbog, som passer til børnenes alder.

Kort over ruten

Print et kort over bilruten ud og lad undervejs børnene tegne, hvor I befinder jer. Når I kommer til de større byer, så kan børnene få til opgave at finde disse på kortet – en slags ”punkt til punkt”-leg. Således kan børnene følge med i, hvor langt I er på turen. Ved at markere de forskellige placeringer på kortet kan I så vise børnene, hvor langt der til målet og undgå, at turen føles lang for dem idet de ser fremskidtene.

Tablet og bærbar

Selvfølgelig kan I give jeres børn en tablet eller bærbar. Der er mange fordele ved tablets, men naturligvis også ulemper. Ofte er børnene så fordybede i dem, at de ikke bemærker forandringer i landskabet, vind eller vejr. Desuden bliver mange børn køresyge, hvis deres opmærksomhed kun er rettet mod deres tablet.

Sidst men ikke mindst!

Husk at planlægge en toiletpause hver anden eller tredje time. Kør til en rasteplads og bevæg jer et par minutter – dette gavner både jer og børnene.

SOL, STRAND OG HAV

Børn på stranden

Hvis I er på sommerferie ved Vesterhavet er det oplagt at tage på stranden. Naturen er smuk og vild, havet sprøjter og himlen er (måske endda) blå. Hvis der er noget, som børn elsker, så er det at lege i bølgerne. Våde fødder og sand i sandalerne betyder sommer og glade dage.

En god strandudflugt med børnene indebærer dog mere en blot børn og hav. Det kræver planlægning og en taske fyldt med nødvendigheder og ideer. Hvad skal I huske, når I er på udflugt med de små en hel dag? Og hvordan kan man udnytte badepausen på en legende og sjov måde?

Her er der et par ideer til hyggelig underholdning.

 

Den perfekte strandtaske

Hvis I vil være på stranden en hel dag, så er det ikke nok kun at medbringe håndklæder og godt humør. Husk også solcreme, mad, drikke og andet strandudstyr. I den ultimative strandtaske er der:

Det praktiske:

 • Store håndklæder, som man kan putte sig i, når man har været ude at svømme.
 • Håndklæder, som man kan tørre sig i, uden at strandhåndklædet efterfølgende bliver helt vådt.
 • Badedragt og badebukser – måske bare under sommertøjet, så man med det samme kan springe i vandet uden at skulle klæde om på stranden. Til de små anbefaler vi desuden UV-tøj, så de er optimalt beskyttede.
 • Rent undertøj til hjemturen.
 • Solcreme med høj UV-beskyttelse. Husk at smøre jer ind flere gange om dagen. Det er også vigtigt at creme kroppen ind efter man har været i vandet, selvom solcremen er vandfast. En god tommelfingerregel er, at man skal bruge en håndfuld solcreme pr. person for at være godt beskyttet.
 • Solhatte til hele familien. Det er en god ide at få lidt skygge for solen, så man ikke får solstik.
 • Parasol, så I kan få skygge fra solen og hygge jer efter en tur i vandet.
 • Svømmevinger til de mindste.

Mad og drikke

 • Rigeligt med vand og måske noget saft, så man ikke går sukkerkold.
 • Madpakke, for at få energi til hele dagen.
 • Frugt og snacks til den lille sult.
 • Termokande med kaffe, så de voksne kan klare en hel dag med børnenes høje tempo.

Ha' det sjovt!

 • Skovl og spand, så I kan fange krabber, bygge sandborge og udforske vandmænd.
 • Strandlege, som f.eks. strandtennis.
 • Bøger og tegneserier til afslapning og badepauser.
 • Penge til en lækker kold is.
 • Badedyr eller badering til vandlege og afslapning i vandet.
 • Dykkerbriller og snorkel, så I kan dykke efter de sejeste sten og måske få øje på en krabbe eller en lille fisk.
 • Badebold til en omgang strandvolley, strandfodbold eller bare til at kaste og gribe for sjov.

Strandlege af naturlige materialer

Hvis I ikke vil pakke den kæmpestore taske med strandtilbehør, så findes der heldigvis også en mindre pakkeliste. Stranden i sig selv byder på masser af sjov og materialer til underholdende lege. I kan dog ikke undgå badetøj, håndklæder og solcreme – heller ikke hvis I bare vil en kort tur på stranden. Solen brænder hurtigt på huden og giver solbrand. Her er et par ideer til, hvordan naturen alene kan give jer værktøjet til underholdning:

 • I kan samle masser af små sten, grave huller i sandet og spille strand-kalaha.
 • I kan sende børnene afsted på muslinge- eller stenjagt.
 • Børnene kan tegne en hoppekasse i det våde sand og lege hinkeleg.
 • I kan grave et hul ved vandkanten, så det kan fyldes med vand af havets bølger. Voila! Et lille privat badekar.
 • I kan grave hinanden ned i sand eller bygge sandborge.
 • I kan hoppe og lege i havets bølger – f.eks. kan I lege 10-20-30 og så dykke ned ved 100.

Badesikkerhed

Så sjovt det end er at lege i bølgerne, lige så farligt kan det også være, hvis I ikke passer på. TrygFonden har opstillet fem svømmeråd, som I kan følge og dermed sikre strandudflugten.

 1. Lær at svømme. Når du kan svømme, kan du ofte redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

 2. Gå aldrig alene i vandet. Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet og råb aldrig om hjælp for sjov.

 3. Læs vinden og vandet. Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.

 4. Lær stranden at kende. En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl, så der hurtigt bliver dybt? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

 5. Slip ikke børnene af syne. Hold dig tæt ved dine badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold derfor godt øje med børn og sørg for ikke at blive distraheret.

HVAD SKER DER I OG OMKRING HENNE

Attraktioner og underholdning for børn

 
Når man holder ferie med børn, så skal man være bevidst om børnenes behov. Man skal sørge for, at børnene har noget at lave og det kan nogle gange være svært. Det er altså en god ide at forberede sig lidt og dermed have et es i ærmet under ferien.

Dernæst skal man sørge for, at børnene medbringer aktiviteter hjemmefra. Det kunne eksempelvis være lidt legetøj, ting til strandaktiviteter osv.. Således er I allerede godt forberedt til en masse underholdning. Børn kan bare godt lide at have noget at lave og har ofte mere energi end de voksne.

Den jyske vestkyst byder dog også på mange spændende oplevelser til både små og store børn. I det følgende finder I ideer og attraktioner, som ligger i nærheden af Henne Strand.

 

 

Bork legeland

Bork Legeland er det ideelle sted til børn i alle aldre. Det indendørs legeland er på hele 2500 m2 og der er bl.a. klatrevægge, trampolin, hockey, hoppeborge og legeborge til de små. Entreen koster 90 kr. og når denne er betalt, så kan man benytte hele legelandets mange forlystelser. Som lejer af Købmand Hansens Feriehusudlejning får man rabat på prisen – se fordelsprogrammet.

Læs mere om legelandet her.

Bork vikingehavn

Bork Vikingehavn er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor du kan opleve historien der, hvor den foregik. På Bork Vikingehavn kan du opleve vikingernes Vestjylland, som for 1000 år siden. Lad børnene klæde sig i datidens tøj, sejle i vikingerskibe og male vikingetegninger i hallen. Gå på opdagelse rundt på vikingehavnen, og se om du kan finde de forsvundne runer.

Pris: Voksne: DKK 125,-/75,-, Børn under 18: gratis.

Som lejer af Købmand Hansens Feriehusudlejning får man rabat på prisen – se fordelsprogrammet.

Mere om Born Vikingehavn

Kør dræsine i Nørre Nebel

Vil I opleve noget særligt med familien, så prøv en tur på dræsine på den gamle skinnerute. Her er der garanteret bevægelse, frisk luft og naturoplevelser. I perioden fra påske til midt i oktober kan I opleve turen med dræsinen. Strækningen er 7 km lang og går fra Nørre Nebel til Nymindegab gennem Vestjyllands smukke landskab.

Der er 2 typer af skinnecykler.

Almindelig:

Priser: 5 timer: DKK 150,- pr dræsine. En hel dag: DKK 300,- pr dræsine.

Tandem:

Priser: 5 timer: DKK 225,- pr dræsine. En hel dag: DKK 450,- pr dræsine.

Læs mere her.

Form & fritid i Nørre Nebel

Her kan I svømme i et 25 m dybt bassin ved 28°C eller nyde varmvandsbadet, hvor der er 34°C. Her er der en masse vandlegetøj til børn og selvfølgelig også en sauna, hvor der til bestemte tidspunkter er gratis saunagus. Som lejer hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får I rabat på billetten, se fordelsprogrammet.

Læs mere om svømmehallen her.

Blåvand Zoo

Blåvand Zoo er en hyggelig børnevenlig zoologisk have. Som det eneste sted i Danmark kan du her se hvide løver og røde kænguruer. Her er et stort område med klappedyr og man kan få lov at røre ved en slange eller hjælpe med at fodre dyrene. Eksempelvis kan I dagligt fodre bavianerne kl. 14. Som lejer hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får I rabat på billetten, se fordelsprogrammet.

Læs mere om Blåvand Zoo her

Varde Fritidscenter

Varde Fritidscenter er et sportscenter, der summer af liv og aktivitet hver eneste dag. Børn i alle aldre vil have det sjovt her. Svømmehallen med en 60 m lang rutsjebane og med bølgebad er ideelt til hele familien. Derudover er der bowlingbaner, tennis, badminton, bordtennis, beachvolleybane, skateboardbane, petanque og fitness. Som lejer hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får I rabat på billetten, se fordelsprogrammet.

Læs mere her

Jungle Fun Oksbøl

Jungle Fun er en indendørs klatrepark med High-Rope-baner. Her kan især de større børn lege og udfordre sig selv. Her er der garanteret sjov og spænding for hele familien, og I får chancen for at bevise jeres mod. Som lejer hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får I rabat på billetten, se fordelsprogrammet.

Læs mere her

CityJump Esbjerg

CityJump er over 1000 m2 trampolinområde på gulve og vægge. Der er garanti for masser af sund sjov for både børn og voksne hos CityJump i Varde. I trampolinparken finder du aktiviteter som Dunking Basket. I kan udfordre hinanden i det mega populære boldspil fra USA Dodgeball eller kom til tops på CityJumps klatrevæg. I kan også ryge på hovedet i vores pommes frittes-grav eller..... ja mulighederne er mange og sjove. Som lejer hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får I gratis strømper, se fordelsprogrammet.

Læs mere her

Sportspark Blåvandshuk

Svømmehal med 25 m bassin, stort varmtvandsbassin, børnebassin, boblebad, oplevelsesbad med Vestjyllands højeste og største vandrutsjebane samt afslapningsområde under en stor glaspyramide. Her kan hele familien slappe af og nyde omgivelserne. Som lejer hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får I rabat på billetten, se fordelsprogrammet.

Læs mere her

Sandskulpturfestival i Søndervig

Besøg den imponerende sandkunstudstilling. Udgangspunktet er ”trolddom og magi” og der bliver brugt ca. 12.000 ton vestjysk sand i den fantastiske verden med mystiske væsener. Udstilling er en vidunderlig oplevelse for hele familien.

Prisen for voksne er 70 kr og for børn til og med 11 år koster det 35 kr. Det er gratis for børn til og med 4 år.

Læs mere her

WOW-Park Skjern eller Billund

WOW-Park er en anderledes legepark i træerne. Her oplever du både skoven fra oven og helt ned i skovbunden. Her er du garanteret både aktivitet og natur. Der kan købes lokalt fremstillede pølser og hjemmelavet is. Som lejer hos Købmand Hansens Feriehusudlejning får I en gratis adgang pr. feriehus. Se fordelprogrammet.

 

Mere om WOW-Park

BØRNEVENLIGE RESTAURANTER

Mad og drikke ved Henne

 
Når I er på ferie med børnene, så skulle det gerne være dejligt og nemt at spise ude. Det bedste er, hvis restaurantens atmosfære er afslappende, så det ikke er en katastrofe, når børnene ”er børn”.

Det er altid en god ide at medbringe lidt underholdning, så børnene har noget at lave, når de venter på maden. Det kunne f.eks. være papir og tegneredskaber, nogle lego-klodser eller andet legetøj, som de kan lege roligt med.

Vi har samlet en liste med børnevenlige restauranter – og dermed er de også forældrevenlige. Vi har inddelt dem efter beliggenhed så I nemt og hurtigt kan finde dem, som passer til jer.

 

 

Lønne

Lønne Familie Restaurant

Lønne Familie Restaurant råder både over en indendørs og udendørs legeplads. Her bliver der serveret klassiske danske retter og til børnene er der en menu med chicken-nuggets eller fiskefilet.

Priser: Børnemenu 52 kr.

Vesterhavsvej 81
6830 Nørre Nebel

+45 70 23 20 30
Website

Nørre Nebel

Restaurant SeaWest

I hovedbygningen på SeaWest i Lønne finder du det nyt Brasseri

I det nye brasserie finder du lækre retter og et varieret menukort, hvor der er fokus på regionale råvarer.
Vi tilbereder grillretter i den kulfyrede ”Josper-grill”, og vi bager selv vores pizzaer fra bunden i den italienske stenovn.
Du er også altid velkommen til at komme forbi efter en kop kaffe eller en lækker dessert.
Bollo har selvfølgelig sørget for, at der også er en menu klar til børnene.
På udvalgte dage vil hans buffet også være åben, her vil der være et skønt udvalg til bønene og selvfølgelig altid lidt til den søde tand.
Børnene kan spise lige til de revner for kun 59,- dkr (0-3 år) eller 89,- (4-12 år).

Vesterhavsvej 81
6830 Nørre Nebel

+45 70 23 20 30
Website

Bjælkestuen

Bjælkestuen er en hyggelig bodega med restaurant og takeaway med børnevenlige menuer, som også kræsne børn vil elske – her serveres en masse lækkert grillmad.

Priseksempel: Hotdog 25 kr. Junior hamburger 35 kr.

Bredgade 52
6830 Nørre Nebel

+45 75 28 87 72
Website

Kebabhouse No. 2

De har åbent alle dage året rundt og tilbyder et stort udvalg af pizza, pasta og grillretter – også til børn. Her er både mulighed for at spise i restauranten samt tage det med hjem, så I kan spise lige der, hvor I har lyst.

Priser: Børnepizza 45 kr.

59 Bredgade
6830 Nørre Nebel

+45 75 28 75 35
Website

Bork Havn

Panorama

Restaurant Panorama ligger med udsigt over Ringkøbing Fjord. Udsigten vil både falde i voksnes og børns smag! Her er en hyggelig atmosfære og plads til hele familien. Restauranten tilbyder noget til enhver smag og endda kræsne børn vil finde noget her.

Børnemenu: f.eks. spaghetti med kødsovs eller chicken-nuggets med pomfritter 55 kr.

Bryggen 1
6893 Hemmet

+45 40 46 36 33
Facebook

Star Cafe und Restaurant

Star Cafe og Restaurant tilbyder sine gæster en familievenlig restaurant med en afslappet atmosfære. Her serveres frisk hjemmelavet mad til familievenlige priser. Til børnene er der spaghetti, kylling og endda et ”børnestjerneskud”, den berømte danske ret.

Børnemenu fra 40-60 kr.

Kirkehøjvej 19
6893 Hemmet

+45 51 28 98 75
Website

Cafe Sanne

Cafe' Sanne er en hyggelig lille cafe lige ned til Bork Havn. Her kan I få alt i grillmad, hvad hjertet begærer, hvad end det er hotdogs, burgere, pomfritter osv. Om sommeren kan I sidde foran cafeen og nyde Bork Havns liv. Lige det rigtige til børnene!

Lille portion pomfritter 25 kr.

Bryggen 7
6893 Hemmet

+45 75 34 38 34
Website

Henne Strand

Café Stranden

 

I første klitrække på strandens parkeringsplads finder man Cafe Stranden. Her kan man købe dagens ret, eller vælge fra menukortet. Køkkenet bruger nærproducerede råvarer fra bæredygtige produktioner. Til børnene kan der bestilles favoriter som spaghetti, frikadeller eller burger.

 

Strandvejen 490
6854 Henne

+45 75 25 41 00
Website

Il Mandolino

Når det kommer til mad, så elsker børn det italienske køkken. Kokken er italiener og anvender, hvis det overhovedet er muligt, originale italienske råvarer. Der serveres både pizza og pasta, som børnene helt sikkert vil elske. Glæd jer til et standhaftigt og mættende måltid i en hyggelig restaurant.

Børnemenu fra 43-61 kr.

Strandvejen 407B
6854 Henne

+45 75 25 59 00
Website

Crêperiet

Pandekager til aftensmad? Ja tak! Creperiet er specialiseret i pandekager. Her kan man få lækre madpandekager men også den søde slags med forskellige slags fyld - eller lækre salater og baguettes. Der er åbent hele året.

Børnemenu fra 36-46 kr.

Strandvejen 448
6854 Henne

+45 75 25 60 84
Website

Taverna Colosseo 

På toppen af Henne Strand med udsigt over byen ligger Taverna Colosseo. Her får du godt græsk og italiensk mad og drikke til fornuftige priser.

Børnemenu fra 48-78 kr.

 

Klitvej 2
6854 Henne

+45 75255200

Website

DER FINDES IKKE DÅRLIGT VEJR, BLOT...

Underholdning til børn ved dårligt vejr

 
Danmark er et skønt land at holde ferie i. Landskabet er smukt, Vesterhavet er levende og vandet er vildt. Hvis I ofte er på ferie i Danmark, så ved I nok, at det er svært at undgå en regnvejrsdag. Og hvad skal man så lige foretage sig på sådan en dag, hvor himlen åbner op for det helt store regnvejr og det måske også er koldt udenfor?

Børnene har den samme mængde energi, ligegyldigt om solen skinner eller ej. Skulle der være vådt udenfor, ville det være en god ide at have nogle aktiviteter ved hånden for at underholde børnene.

 

 

Kortspil

Der findes en masse gode kortspil, men det klassiske spil er ”skat” er altid sjovt og kan underholde hele familien i lang tid. Reglerne er enkle og de fleste kender nok spillet – hvis ikke, kan I nemt finde reglerne på google. ”Rommy” er en anden mulighed til et godt kortspil, som gælder som en familiefavorit. Og det bliver bare endnu bedre, når regnen klasker mod ruden og der står en slikskål på bordet.

Brætspil

Matador, Ludo, Trivial Pursuit – mulighederne er mange men én ting er sikker – timerne vil gå hurtigt. Det er muligt at finde spil til de fleste aldersgrupper, så alle kan deltage. Huskespil til de små, Uno til de lidt ældre og diverse kortspil eller Trivial Pursuit til de største børn.

Vi har nedenfor samlet nogle hjemmesider, hvor I kan blive inspireret. Der kan I også købe brætspillene online.

Bog og Idé eller Arnold Busck

Gæt og grimasser

De fleste kender legen „gæt og grimasser”. Det spilles således, at alle skriver en sætning eller et ord på et stykke papir (evt. kan en voksen hjælpe børnene med at få skrevet sedlerne). Sedlerne samles derefter i en skål og der dannes to hold. En person fra holdet trækker en seddel fra skålen og skal med krop, ansigt eller tegnsprog forsøge at forklare, hvad der står på sedlen – uden ord. Holdet skal så gætte, hvad der står på sedlen. Man aftaler inden spilstart, hvor længe man har til at gætte i hver runde – f.eks. ét minut eller 30 sekunder. Sådan fortsætter det og hver gang er det en ny person, der trækker en seddel. Spillet fortsætter indtil der ikke er flere sedler – og vinderholdet er selvfølgelig dem, som har gættet flest ord/sætninger.

Lav en bagedag

Når regnen alligevel tvinger jer til at blive indendørs, så kan man lige så godt lade hyggebarameteret stige helt til tops ved at bage boller eller småkager. Køb noget mel, gær og sukker og nyd en hyggelig bagedag i køkkenet.

Bag f.eks. boller eller børnenes yndlingskage: chokoladekage.

Saltdej eller modellervoks

Ingredienserne til saltdej er: mel, salt, vand og olie – og det tager kun fem minutter at lave saltdej! Hvis I har former, køkkenrulle og en hvidløgspresser, så er det muligt at lave små mennesker med hår. Tørringsprocessen foregår i ovnen med over- og undervarme ved 75°C, pr. halve cm tykkelse skal der bages i en time. Derefter kan I dekorere jeres figurer med perler, glimmer og farver. I kan også blande ingredienserne i en gryde med en teske vineddike og en smule farvestof og røre rundt ved lav temperatur. Pludselig bliver masse tyk og så snart den er kølet af, har I en hjemmelavet modellervoks til at lege med. Modellervoksen kan derefter opbevares i skåle med låg på i køleskabet.

Mere inspiration og ideer til jeres saltdej

Læsehygge

Put jer sammen på sofaen og læs en god bog. Det er super hyggeligt at ligge under et dejligt tæppe og kigge på billedbøger sammen med de mindste børn eller læse noget højt for de lidt ældre. 

Til de helt små
 

 • Find en stor skål eller en overflade, som gerne må blive beskidt og bland kartoffelmel med en smule vand. Konsistensen er sjov og kan underholde et lille barn i lang tid.
 • Hæld tørrede/rå bønner eller kikærter i en skål og lad barnet lege med dem. De føles underlige og kan hældes over i nye skåle.
 • Hæld vand og sæbe i et stort glas og pust bobler i blandingen med et sugerør. Dog skal barnet være gammelt nok til at forstå, at det ikke skal suge blandingen til sig.

Så regnvejr betyder altså ikke nødvendigvis en ende på hyggen. Helt modsat – faktisk kan regnen give en hyggelig atmosfære og få os til at hygge i fællesskab. Hvis børnene overhovedet ikke kan falde til ro, så kan man jo også danse ude i regnen, og hvis dette er for koldt – så tag gummistøvlerne på og gå ud og hop i vandpytter. Kun fantasien sætter grænserne!

Sommehuse til mindst 6 personer

HAR I FLERE IDEER?

Så er det jeres tur

 
Mange tak fordi I brugte vores rejseguide til ferie med børn. Vi håber, at den har hjulpet jer!

Hvis I synes, at den har været nyttig, så del den gerne på facebook, så I kan hjælpe andre familier i ”ferie-nød”.

Hvis I kender det bedste børnespil i verden eller kender til andre gode aktiviteter – eller måske har et forbedringsforslag, så tøv ikke med at skrive til os.

Vi forbedrer løbende guiden, så vi kan give jer så meget glæde som muligt!