Surfing ved Vesterhavet

Er det drageflyvning, der drager?

Er det balancegang på et bræt i havet, der er sagen? Eller skal brættet helst hive dig igennem vinden på vandet? En rolig kajaktur trækker måske også i dig? Uanset hvad, så er mulighederne i Henne Strand-området. Selvom der måske ikke er mega varmt i hverken vejret eller vandet, så skal det ikke holde dig tilbage. Så hold os med selskab her på siden og lad os fortælle dig om, hvad området kan tilbyde dig og andre surfing interesserede.

Har du lyst til at prøve windsurfing, kitesurfing, stand up paddle eller kajakture, så holdes der kurser på de bedst egnede steder ved Ringkøbing Fjord, som er et af de bedste og sikreste områder, hvis man ønsker at dyrke denne sport. Det er West Wind Bork Havn, der står for de populære kurser, som kan aktivere hele familien. Og de er specialister i Cold Water surfing. West Wind Bork Havn tilbyder kurser i alle de discipliner, som du kan forestille dig, når det kommer til surfing på havets overflade eller det stille vand i Ringkøbing Fjord. Læs mere om de forskellige discipliner herunder.

Som kunde hos Købmand Hansens Feriehusudlejnig, gives rabat på kurser og leje af udstyr ved Westwind. Se fordelprogrammet.

 

Kurser

Windsurfing

Windsurfing er en sejlsport på et bræt med et sejl på. Sejlet fanger vinden, der skaber fremdrift for brættet. Man står op på brættet og det kræver en vis balance. Det er dog noget som hele familien kan være med til eller sammen om. Det er både sjovt at prøve, men også underholdende at kigge på. Ringkøbing Fjord er ideel til windsurfing, da vandet er lavt. Læs mere om kurser i windsurfing her

 

Kitesurfing

Kitesurfing giver måske sig selv, men det er surfing på et surfbræt, hvor du får din fremdrift fra en drage i luften. Det kræver lidt vind og man skal lige lære at styre dragen i luften. Men når du først har lært det, er det rigtig fedt at bevæge sig rundt på vandoverfladen. De rigtig øvede kan også lave spring på mange meter. Kitesurfing foregår også på Ringkøbing Fjord. Læs mere om kitesurfing her.

West Wind tilbyder et minikursus til billige penge.

 

Stand Up Paddle / SUP

SUP er blevet meget populært inden for de sidste par år. Så selvfølgelig kan du også komme ud på SUP i Ringkøbing Fjord. Det er en mere rolig måde at ”surfe” på, hvor du står stille og roligt på dit bræt og har en paddel, som du kan bruge til at få fremdrift eller til at styre med. Se kurserne i Stand Up Paddle, også kaldet SUP, her. 

 

Surfing på bølgerne

West Wind afholder surf kurser, hvor det handler om dig, dit bræt og bølgerne. Intet andet. Du lærer, hvordan man holder balancen og hvordan du bruger bølgerne under brættet til at bevæge dig på vandoverfladen. Det er en alletiders følelse, når først man er kommet i gang. Vesterhavet er et godt sted til at surfe på bølgerne, når du er i området. Klik her, hvis du vil læse mere om surfing, hvor bølgerne giver dig fremdriften.

 

Kajak

Du kan også komme til vands i en kajak, hvor der er lidt mindre chance for at blive helt våd. Du kan sejle på Ringkøbing Fjord og op og ned ad skønne åer. Du får rørt dig, men har samtidig rig mulighed for at nyde udsigten fra kajakken. En skøn naturoplevelse. Se oplevelsesturene her.

 

Surfing ved Henne Strand Vesterhavet

Action Adventure Beach 248570
Beach Dawn Dusk 672041
Action Adventure Beach 414247

West Wind Bork Havn

West Wind Bork Havn ligger kun 25 min fra Henne Strand og holder som sagt både kurser ved Vesterhavet og i Ringkøbing Fjord. Adressen er Bryggen 10 i 6893 Hemmet. Hos West Wind stilles alt udstyr til rådighed. Det eneste du skal medbringe er badetøj, håndklæde og fodtøj. Har du spørgsmål, kan du kontakte West Wind her.

Her finder du West Wind Bork Havn:

Andre naturskønne oplevelser

De sportslige muligheder i Henne Strand-området er mangfoldige, og overalt foregår udfoldelserne i en flot og enestående natur. Læs bl.a. om muligheden for at opleve naturen fra hesteryg eller drageflyvning ved stranden.