Blåvand Zoo

Blåvand Zoo er en hyggelig børnevenlig zoologisk have. Med børnevenlig menes, at dyrene, parkens indretning og oplevelserne er helt nede i børnehøjde og taler til alle aldre af besøgende. Det er blandt andet muligt at komme helt tæt på de mange klappedyr og deltage i fordringerne i løbet af dagen. Som besøgende indbydes du altså til at deltage, og dermed er det muligt at lære en masse sjove, interessante og vigtige ting om parkens dyr.

Besøget i parken kan altså give mere end en sjov oplevelse med hjem - det kan give stof til eftertanke og god viden om dyreriget for både børn og voksne. Der er åbent året rundt, og det er derfor altid muligt at planlægge et besøg til Blåvand Zoo under en ferie i Henne Strand.

Som det eneste sted i Danmark kan du i Blåvand Zoo opleve hvide løver og røde kæmpe kænguruer. Udover de lidt sjældne dyr så kan I i parken finde over 400 dyr fordelt på ca. 80 arter. I kan blandt andet se slanger, aber, heste, grise, æsler, lamaer, fugle og mange flere. Her er et stort område med klappedyr, og man kan få lov at røre ved en slange eller hjælpe med at fodre dyrene. Der er lagt op til, at alle skal underholdes og have en dag med sjove og lærerige oplevelser i fokus, og Blåvand Zoo gør meget ud af, at deres gæster skal føle, at de er deltagende i dagligdagen i parken. Derfor kan I i løbet af dagen - hele året rundt - være med til at fodre nogle af de store dyr, fornemme hvor stærke slangerne er og komme helt tæt på bondegårdens dyr. Hold øje med parkens hjemmeside, hvor dagens program løbende bliver opdateret, så I ved, hvad I kan se frem til, når I besøger den skønne Zoo midt i den rå vestjyske natur. 


Et dagsprogram kan se sådan ud:

  • kl. 11.00: Prøv at røre ved en slange
  • Kl. 11.30: Fodring af oddere
  • Kl. 13.00: Fodring i fritflyvningsvoliere
  • Kl. 15.00 Prøv at røre ved en slange
  • Kl. 11.00 - 12.00 & 14.00 - 15.00: Ponyridning. En tur koster 20,-, og i højsæsonen kan I ride fra 11.00 - 15.50. 
  • Hver tirsdag og lørdag kl. 13.30 kan I overvære fodringen af løverne. 


I kan altså planlægge en hyggelig dag, der står på tid til at nyde de mange dyr, ponyridning og opleve de store rovdyr fortære deres middagsmad. Så bliver oplevelsen vist ikke mere gennemført.

Hold jer opdateret på dagens program lige her!

 

Når I er blevet trætte i benene og sultne af at se på alle dyrene, så kan I vælge, om I vil købe mad i vores cafeteria eller spise jeres medbragte mad. Der er borde og bænke rundt om i parken, hvor man kan finde et hyggeligt hjørne at nyde sin medbragte mad, og man er også velkommen til at benytte bordene i vores cafeteria til madpakken. I parken kan I blandt andet købe pomfritter, toast, sodavand, øl, juice, slik, is og chokolade, hvis I ikke har fået pakket madpakken, og gerne vil blive lidt længere og være med til at røre ved en slange eller se løverne blive fodret. Hvis de små ben begynder at blive ømme, og oppakningen fylder lidt rigeligt, så er det muligt at låne en trækvogn gratis, når I ankommer til Zoo'en. Så kan alle hvile sig og lade op til en skøn dag. 

Rundt omkring i parken finder I også legepladser, der kan benyttes af børnene, hvis de voksne gerne vil slappe af med en kop kaffe i solen. Her er udfordringer og underholdning nok til alle børn, og I får helt sikkert trætte og glade børn med hjem til sommrhuset. 

Hunde er tilladt at medbringe, men de skal være i snor hele tiden.

 

Andre aktiviteter i Blåvand

Hvis I alligvel har taget turen til Blåvand - den tager omkring en halv time - så kan I lige så godt se på nogle af de andre aktiviteter og oplevelser, som I kan finde i feriebyen. I Blåvand kan i få stillet shoppinglysten, da byen har en lang række tøj- og skobutikker, små specialbutikker med souvenirs og daglivarerbutikker, hvor I kan købe det mest nødvendige. Der findes en lækker, børnevenlig strand, som man må besøge i bil, og er man historieinteresseret, så er en tur på Tirpitz Museet absolut tiden værd. Den gamle Tirpitz bunker står som et trist monument om en forfærdelig tid i europæisk historie, men arkitekturen er smukt designet til at passe ind i den smukke og autentiskevestjyske natur. Livet ved vestkysten før, under og efter Anden Verdenskrig kan udforskes i smukke rammer, og er I interesserede i at finde rav, så kan I besøge det store rav-skatkammer og få tips til at kende forskel på sten og rav. Denne viden kan I bringe med jer til stranden, hvor I kan afholde den store familiedyst i, hvem der finder det største og flotteste stykke rav. Stranden ved Hvidbjerg indbyder til vandsport, herunder især windsurfing, når bølgerne står højt i efteråret og om vinteren. 

Kom helt tæt på dyrene i Blåvand Zoo

Blaavandzoo
Blaavandzoo

Praktisk info til dit besøg i Blåvand Zoo

Som kunde hos Købmand Hansens Feriehusudlejning opnår du en rabet i form af et barn (0-11 år) gratis entre pr. betalende voksen. Rabatten opnåes ved forevisning af nøglen til feriehuset.

Blåvand Zoo
Øster Hedevej 1
6857 Blåvand

Åbningstider
Der er åbent i parken hele året:
Fra 1/3 - 31/9 kl. 10.00 - 18.00
Fra 1/10 - 28/2 kl. 10.00 - 16.00 

Entrépriser
Voksne (12-120): 130,-
Barn (3-11): 70,-
Barn (0-2): gratis
Grupper på over 10 personer får 10% rabat på entreen
Grupper på over 20 personer får 20% rabat på entreen


Læs mere om åbningstider, priser, dagsprogram og lignende her!