Esbjerg

Byen ved havet

Esbjerg er en fisker- og havneby. Havnen er landets største for afskibning af landbrugsprodukter. På Esbjerg Havn ligger også Maersk's store offshorebase - Danmarks offshorebase nummer ét - med kontorer og servicefaciliteter til betjening af boreplatformene i Nordsøen.

I Esbjerg forenes den friske luft og bølgebrus med moderne cityliv, oplevelser og mange forskellige seværdigheder. Med sine ca. 83.000 indbyggere er byen Danmarks femte største.

Med Danmarks store Havneport mod vest og Esbjerg Lufthavn, er byen et moderne center for mange forskellige aktiviteter. Tag en spadseretur gennem gågaden "Kongensgade", som byder på mange gode shoppingmuligheder, eller oplev nogle af byens mange kulturelle arrangementer.

Esbjerg er en ung by med et gadenet efter amerikansk forbillede, men bebygget med en spændende blanding af vidt forskellige stilarter. Gå på byvandring - kig op i det gamle Vandtårn og husk efter mørkets frembrud at kigge ned i Torvegade, hvor der i brolægningen kan ses "Stjernedrys" - en kunstnerisk gengivelse af stjernehimlen over Torvegade den 01.01.2000 kl. 0.00.

Læs mere om Esbjerg på www.visitesbjerg.dk.

Aktuelle aktiviteteter i Esbjerg!