Hjerl Hede

Et spændende frilandsmuseum

Oplev en medrivende levendegørelse af vor forhistorie. Fra tidlig forår til sen efterår giver Hjerl Hede hele familien muligheden for at opleve vore forfædres hverdag. Frilandsmuseet i de smukke omgivelser giver mulighed for at se bygningsværker fra flere egne af Danmark. De nostalgiske bindingsværkhuse danner den perfekte baggrund for en rejse tilbage i tiden.

Se egestammer blive udhulet vha. gløder, lerpotter drejet, flinteredskaber blive fremstillet, eller besøg de gamle håndværkere i deres respektive værksteder. Pottemageren, træskomageren, bogtrykkeren, købmanden eller mejeristen, skolestuen og præstegården ej at forglemme.

Hjerl Hedes Frilandsmuseum begyndte i 1960’erne at opbygge en afdeling for landhåndværk. Afdelingen omfatter bødker-, karetmager-, drejer-, skomager- og træskomagerværksted samt en smedje. Løbende føjes flere værksteder til, så museet kan vise et bredt og dækkende billede af den håndværksmæssige produktion på landet. I 2004 blev der således genopført et landbageri, og i 2005 blev landsbymalerværkstedet indrettet.

Hent brochuren om Hjerl Hede på vores kontor, eller besøg deres hjemmeside på: www.hjerlhede.dk.

Hjerl Hedes Frilandsmuseum
Hjerl Hedevej 14
7830 Vinderup
Tel.: +45 97 44 80 60
Mere information: www.hjerlhede.dk