Museer i Nymindegab

Tag familien med til ”de gamle dage”

Er du til familiehygge eller kunstinteresseret? Nymindegab Museum favner bredt, og byder alle velkomne til en god oplevelse i et nyrenoverede museum.

Leg med gamle legeredskaber og duft kaffen på Madam Blå i Tømrerens hus og savspånerne fra værkstedet i savmøllen. På Frilandsområdet kan du nyde madkurven ved siden af Tømrerens nedgravede køkkenhave, og du kan opleve, hvordan en håndværkerfamilie boede og levede i mellemkrigstiden.

Se også hvalhuset med skelettet fra en næsten 12 m lang kaskelothval – og lån nøglen til den gamle redningsstation med den originale redningsbåd stående klar til fortidens udrykninger.

Den glemte kunst-koloni i Nymindegab

Se Lauritz Tuxens og Johannes Larsens motiver fra Nymindegab, dengang der kun gik et sandet hjulspor hertil. Kunstnerne rejste til det eksotiske Vestjylland på jagt efter motiver fra det autentiske fisker-liv. På Nymindegab Museum hænger 200 malerier med motiver fra egnen, der er sat overfor de genstande, du også kan finde på malerierne. Lær om esepigernes slidsomme liv ved fangstlinerne, eller om dramatiske redningsforsøg til skibe i havsnød.

Jernalder-pigen i den blå kjole

Se Lønnepigens blå jernalderkjole og andre 2000 år gamle, bevarede stof-rester fra det unikke gravfund ved Lønne Hede. Læs om vikingernes enorme arbejdsplads ved Henne Kirkeby, hvor vikingeskibene blev gjort sejlklare og lastet til en tur på Nordsøen. Museet har åbent året rundt. Vær opmærksom på lukkedage i vintersæsonen. Se åbningstider og entrépriser her.