Museer i Oksbøl

Panser- og Artillerimuseum Oksbøl

Det handler om kanoner og kampvogne. I udstillingen kan du se udviklingen fra den ældste kanon, fundet på dansk grund, over den danske enevældes ”smukke” bronzekanoner samt en af de kanoner, der var med på Dybbøl Skanse i 1864. Du kan se en af Shermankampvognene, der kom til Danmark i årene efter Anden Verdenskrig, eller Den Kolde Krigs Centurionkampvogn, frem til den Leopardkampvogn, der deltog i den såkaldte ”Operation Bøllebank” i Bosnien i 1994. Køretøjerne vedligeholdes og kører stadig. Hver eneste kanon, kampvogn eller lastbil i hallen har sin egen historie at fortælle om teknologi, om krig og fred og det samfund, vi alle er en del af.


Industrivej 18

6840 Oksbøl
Tel.: +45 76 54 20 00


Mere information 

 

FLUGT - Åbner sommer 2022

Fra februar til maj 1945 ankom mere end 200.000 civile tyskere til det besatte Danmark efter en dramatisk og til tider voldsom flugt. Det sovjetiske angreb på Nazi-Tyskland i Anden Verdenskrigs sidste måneder havde fordrevet millioner af tyskere fra deres hjem.
I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Aal plantage i Oksbøl. Her boede 35.000 tyske flygtninge efter Anden Verdenskrig.

Men store flygtningestrømme hører ikke kun historien til. Også i nyere tid har krig, hungersnød og naturkatastrofer sendt millioner af mennesker på flugt fra f.eks. Vietnam, Bosnien og Syrien.

For hvert menneske på flugt gemmer der sig en unik historie. Det er de historier, du kommer til at opleve i FLUGT.

FLUGT – Refugee Museum of Denmark

Hvad vil det egentlig sige at være flygtning?
Hvad gør man, når man pludselig og ofte i hast må forlade det liv, man kender, for at sætte ud på en farefuld og uvis rejse?
Og hvordan opleves det som modtagerland?

I FLUGT kommer du til at opleve stærke udstillinger, personlige historier og store spørgsmål. Der bliver plads til at gå på opdagelse – både i udstillingerne, i den tidligere lejr for de tyske flygtninge og i dine egne og andres holdninger. FLUGT skal være et mødested, hvor der er god plads til at snakke og diskutere. Udstillingerne bliver udgangspunkt for debat, og FLUGT fortæller historierne set fra både flygtningenes og modtagernes synspunkt.

Læs mere her