Levende Historie

Oplevelser for hele familien omkring Ringkøbing Fjord

Naturen har til alle tider formet de vilkår, som mennesker har levet under, har udfordret og har tilpasset sig. På Ringkøbing-Skjern Museum kan du opleve, hvor forskelligt livet gennem tiden har været langs Vesterhavets nådesløse bølger, den frodige fjord, den vidtstrakte hede og de snoede åer. Hos os er historien ikke bare i montre. Her kan både store og små opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser. Museet har mange forskellige besøgssteder, for på den måde kan du opleve den autentiske historie - lige dér hvor den foregik!

Ringkøbing-Skjern Museum er spændende besøgssteder rundt om Ringkøbing-Fjord. Der er noget for enhver smag og på flere af besøgsstederne kan du opleve den LEVENDE HISTORIE. Du kan blandt andet rejse tilbage til vikingetiden og besøge vikingerne på Bork Vikingehavn. Som kunde hos Købmand Hansen Feriehusudlejning opnår du rabat på entree til Bork Vikingehavn. Se fordelsprogrammet.

Du kan også redde famiien i land, når der er redningsøvelser på Abelines Gaard, nyde udsigten over fjord og hav fra toppen af Lyngvig Fyr, fordybe dig i historien om Anden Verdenskrig på Ringkøbing Museum eller besøge smedene og møllerne på den gamle vandmølle ved Bundsbæk Mølle og meget meget mere.


Derudover kan du hos os også opleve nogle af de skønneste naturområder ved Vestkysten. Vi har guider der tager dig med på cykeltur rundt i det flotte landskab, i kajak på Skjern Å, eller på gåtur til den store fæstning ved Houvig lidt nord for Søndervig. Her kan du blive meget klogere på de mange bunkere fra Anden Verdenskrig. Hvorfor de er her og hvad de blev brugt til dengang, for mange år siden. 

Om du er til de helt gamle dage med vikingetid og jernalder, fordybelse eller action, storslået udsigt fra toppen af Lyngvig fyr, oplevelser i naturen eller bare en is eller rolig kop kaffe i skønne omgivelser, er du altid velkommen hos os.

Børn op til 18 år har gratis adgang på alle museets besøgssteder og flere steder kan du få gratis rundvisninger og introduktioner, når entréen er betalt. Museerne har varierende åbningstider og priser.