VADEHAVSCENTRET – Porten til UNESCO Verdensarv

Udstillingen ” Trækfuglenes Vadehav” er en æstetisk og eventyrlig oplevelse for både børn og voksne. Her kan man opleve vadehavets dynamik og store betydning for de 15 mio. trækfugle, der på deres rejse har brug for at lande på vaden og få tanket depoterne op i det store spisekammer til deres videre rejse. Tidevandet der kommer og går 2 gange i døgnet, og nogle gange skaber forhøjede vandstande og endda stormfloder, som kan true kystens befolkning.

Vi har også et stort turprogram, hvor vi bl.a. går på havbunden ved lavvande, og undersøger det mangfoldige dyre og planteliv, der ligger i slikvaderne. Trækfuglenes spisekammer. Medbring evt. gummistøvler, eller gå med bare tæer i det lune vadehav.

Vadehavet er både blevet Nationalpark og er kommet på UNESCO Verdensarvsliste, for det er en natur som skal beskyttes, og videreføres til de næste mange generationer.

VADEHAVSCENTRET har fået utallige priser, for både arkitekturen, og den smukke og fascinerende udstilling. I 2021 modtog vi også en pris for at være ”Det mest bæredygtige Museum i 2020.”

 

Okholmvej 5

Vester Vedsted

6760 Ribe

Tel.: +45 75 44 61 61

Mere information: www.vadehavscentret.dk