Vikingemuseer

Lær mere om de danske vikinger

Bork Vikingehavn

Tilbage til vikingetiden...

På Bork Vikingehavn kan du opleve vikingernes Vestjylland, som for 1000 år siden. Besøg håndværkeren og husfruen, der har travlt med deres gøremål. Gå op opdagelse i vikingernes huse, og se de mange autentiske detaljer. Hop ombord på langskibet, og mærk fornemmelse af de mange rejser. I stavkirken opleves en særlig stemning, her kan du også tænde et lys. Besøg også den hedenske offerlund. Kig forbi vores museumsbutik og oplev det store udvalg af vikingevarer.


Fortællinger hver dag

Når I kommer som gæster på Bork Vikingehavn, er der mange muligheder for at få noget ekstra ud af jeres besøg. Hver dag, hele dagen, kan I blandt andet møde vikinger der fortæller om livet i vikingetiden. Hver dag sker der noget nyt, og hver dag bliver der løbende, hele dagen, lavet fortællinger på et nyt sted, så I kan høre spændende historier om livet i vikingetiden på både dansk, tysk og engelsk.
Vikinger i alle aldre
Lad børnene klæde sig i datidens tøj og mal vikingetegninger i hallen eller prøv kræfter på krigerlegepladsen. Gå på opdagelse på vikingehavnen, og se om du kan finde de forsvundne runer. De kan gemme sig i både huse, på havnen eller ved kirken. Om sommeren kan børnene deltage i flere sjove aktiviteter.
Som kunde hos Købmand Hanses Feriehusudlejning opnåes rabat på entreen til Bork Vikingehavn med vores fordelsprogram.


Levende Historie

Bork Vikingehavn er en del af Ringkøbing-Skjern Museum, hvor du kan opleve historien lige der, hvor den foregik. Museet består af en række autentiske bygninger omkring Ringkøbing Fjord, der fortæller hver sin spændende historie om det liv, som mennesker gennem tiden har levet, og hvordan landskabet har præget det!
På Ringkøbing-Skjern Museum er historien ikke bare i montre. Her kan du opleve den LEVENDE HISTORIE med alle sanser - gennem levendegørelse, guidede ture, børneaktiviteter og rundvisninger. Med et ugekort eller årskort er der rabat ved at besøge flere besøgssteder ligesom der arrangeres rabat for grupper.
Vil du vide mere om Bork Vikingehavn, åbningstider og arrangementer besøg vores hjemmeside www.levendehistorie.dk
Bork Vikingehavn
Vikingevej 7, Sdr. Bork
6893 Hemmet
Mere information: www.levendehistorie.dk
Mail: [email protected]
Facebook: www.facebook.dk/borkvikingehavn

 

Ribe vikingecenter

Træd ind i vikingernes verden. Ribe VikingeCenter rekonstruerer og levendgør den kultur, der var grundlaget for vikingetidens storhed i Ribe. Du kan følge opbygningen af det store byanlæg, Ribe år 825 og opleve falkonerens flyveopvisninger. Vær med: Læg arm til en musvåge, prøv en langbue, bag dit eget brød og slå en dyvel - her skal bruges kræfter! Ribe Vikingecenter har Danmarks bedste legeplads. Tør du kryds havet for at komme til Asgård, gudernes verden?

Ribe Vikingecenter
Lustrupvej 4
6760 Ribe
Tel.: +45 75 41 16 11
Mere information: www.ribevikingecenter.dk/

Ribe Vikingecenter er beliggende 2 km syd for Ribe i Lustrup.