Sommerhus ved Vesterhavet med havudsigt

Ferie tæt på stranden! 

For rigtig mange mennesker rimer ferie på strand og hav. Det gør det også hos os, og vi har derfor valgt at tilbyde vores gæster en række sommerhuse, der ligger på den bedste placering, når det kommer til at være tæt på det salte hav. Vesterhavet er en af Danmarks absolutte smukkeste naturperler, og når I er på ferie her, så får I den bedste oplevelse af det iltre Vesterhav og den foranderlige Vestkyst, hvis I bor med kort afstand til havet. Se herunder for huse der ligger tæt på Vesterhavet eller har udsigt ud over havet, og få gode idéer og inspiration til jeres ferie. Vi lover jer, at der ligger mange timer i vente, hvor I kan komme helt ned i gear – og opleve det fantastiske brusende hav helt tæt på.

Sommerhuse med havudsigt i Henne Strand og omegn


Lækre sommerhuse og ferielejligheder tæt på Vesterhavet

strand udsigt
Ferie Havudsigt
Ferielejlighed med havudsigt

Find det perfekte sommerhus med havudsigt

Hvis ferien i år går til Henne Strand, så kan I igennem os booke et lækkert feriehus med udsigt over Vesterhavet. I et sommerhus med havudsigt får I det ikke meget bedre - afslapning væk fra hverdagens stress og jag i skønne naturomgivelser med fantastisk udsigt. Ferie med havudsigt er noget helt særligt - I vågner op tæt på havet, kan nyde jeres morgenmad til lyden af havets brusen og mærke roen brede sig i kroppen. Det er rigtig ferie! Og selv om vejrudsigten ikke alle dage er god, så er udsigten det med garanti.


Ferie ved Vesterhavet: sommerhus ved havet

Bjergtagende landskaber, frisk luft og højt til loftet - ved Vesterhavet er der plads! Plads til at nyde at være til stede i nuet og plads til at udforske den smukke natur og det til tider vilde Vesterhav og tilhørende strande. Hele familien kan sagtens finde oplevelser, der falder i deres smag, og hvis ikke det er det udendørs, der trækker, så findes der utroligt mange sjove og spændende indendørs oplevelser og aktiviteter i området. 

Kunstnere har i mange år søgt mod netop Vestkysten, det helt specielle lys og de scenariske naturområder, for at fange en brøkdel af den atmosfære, der møder en, når man står og kigger ud over havet. På en blæsende dag kan man forsvinde helt ind i sine egne tanker, når bølgerne bliver ved med at brække i vandkanten, og skyller fodspor i sandet væk. Der er timevis af leg i vente for børnene, og bare det at lægge sig på ryggen og se skyerne danne nye og fantasifulde formationer, kan være nok underholdning. 

 


6 gode strande ved Henne Strand

 • Henne Strand er et sandparadis for store og små. Stranden er lang, bred og hvid og perfekt til solbadning og sandslotte. Du kan opleve trækfugle i hobetal, når de er på vej mod deres slutdestination nær solen. Parkering ved stranden foregår langs kysten, hvor der er anlagt parkeringspladser til formålet.
 • Børmose Strand er lang, flad, hvid og omgivet af høje klitter. Her finder du en meget afslappet stemning og plads til alle - både påklædte mennesker, afklædte mennesker og biler. Børmose er nemlig en nøgenstrand, man kan køre til fra den nærtliggende campingplads. Her kan du parkere direkte på stranden.
 • Grærup Strand er ikke tungt besøgt og byder på ren og uspoleret natur. Du finder både skov, klitter og heder omkring stranden, og da den er bilfri, er den meget børnevenlig og helt sikkert et besøg værd. Vandet er lavt og stranden er perfekt til at spille diverse boldspil og brede strandhåndklædet ud på.
 • Nymindegab Strand er bred og lækker og perfekt til den lange strandtur. Her kan der både bades flittigt, vandres på den lange og brede strand og leges i naturen omkring. Du kan finde både kiosk, toilet og parkeringsplads på Nymindegab Strand.
 • Vejers Strand har det hele – hede, klitter, hav og strand. Den nordlige del er for gæster til fods, mens den sydlige del kan benyttes af badegæster, der ønsker at køre bilen helt tæt på vandet.
 • Gammelgab Strand er en ukendt perle, der helt sikkert er værd at kende til. Det er hovedsageligt de lokale, der kender den, men hvis du først har fundet den, så glemmer du den næppe igen. En bred sandstrand med plads til alle og helt uden kiosker og grillbarer: bare dig, solen og havet. Du finder den for enden af Gammelgabvej mellem Nørre Nebel og Nymindegab.


Parkering ved stranden

Flere af strandene ved Henne Strand tillader bilkørsel helt ned til vandet. Andre er mere børnevenlige og er kun for gående og cyklende gæster. Hvis du kører til en strand, hvor du ikke kan komme helt ned til vandet, så er der med garanti en parkeringsplads tæt på vandet, hvor du og de andre gæster kan parkere og tage på et salt eventyr.


Det blå flag og Badepunkt

Det blå flag og Badepunkt er kort og godt indikatorer på, at du er ankommet til en strand, hvor der er styr på sagerne. Varde Kommune er dog gået væk fra at bruge det blå flag og bruger nu i stedet Badepunkt som sikring af, at badegæsterne er ankommet til en god og sikker strand. Hovedgrunden er, at der på en strand med blåt flag ikke må være hunde i snor, og det ønsker Varde Kommune, at der er plads til. Badepunkt fungerer som en garanti for, at stranden lever op til en række krav ift. natur og miljø. Vandet bliver tjekket for diverse bakterier og Badepunkt bliver kun tildelt strande, der har styr på livredningsudstyr, affaldsfaciliteter, rene og gode toiletforhold, og stranden skal også være ren og pæn. Strande der er tildelt Badepunkt byder på en god badeoplevelse med et lokalt særpræg og ved mange Badepunktsstrande finder du oplevelser inden for friluftsliv, natur og kulturhistorie.
Gode råd til beskyttelse mod solen

Hvis du vælger at leje et sommerhus ved vandet med havudsigt, så har du selvsagt ikke langt til strand og vand. Holder du din ferie, når varmen er over Danmark, så er der gode chancer for, at du kommer til at bruge timer ved det salte hav. Selvom solen er en vigtig faktor for, at solbadning og vandplaskeri er sjovt, så betyder solens nærvær også, at du skal tage dig nogle forholdsregler. Solens stråler er nemlig skadelige, da de kan betyde, at din hud med tiden udvikler kræft, hvis du ikke passer godt på dig selv og din hud. Og det kan du heldigvis gøre ret let!

3 gode råd til at beskytte huden mod solen

 1. Hold dig i skyggen mellem 12 og 15, hvor solens stråler er kraftigst.
 2. Husk at smøre dig selv og dine børn ind i et godt lag solcreme. Der skal mere på, end du lige tror (20 ml til et barn), og faktoren skal helst være høj (mindst faktor 15). Sørg for at vælge en svanemærket solcreme, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråler.
 3. Dæk dig til, når solen er skarpest. En løs og langærmet t-shirt og en solhat er gode værn mod solens stråler.


Baderegler

Det er skønt med en god dag ved stranden, men hvis du skal ud at bade, så er der en række råd, der er gode at følge.

 1. Sørg for at du og din familie/dine venner rent faktisk kan svømme
 2. Tjek vind- og vandforhold inden du kaster dig ud i vandet. Blæser det for meget, er der meget strøm, alger eller andet, så er det en god idé at droppe badeturen.
 3. Gå ikke i vandet alene. Det er en god idé at være flere om en badetur. Så er der altid flere til at holde øje med, at der ikke er en af jer, der pludselig er ved at drive væk på badedyret.
 4. Kend din strand! Besøger du en ny stand, er det en god idé at rådføre dig med en lokal, inden du springer i bølgerne. Det er klart bedst at kende til diverse høfder og moler, der påvirker strømmen.
 5. Gå ikke længere ud end til navlen. Også selvom du er stor og stærk og voksen.
 6. Hold altid øje med børnene. Selvom de går til svømning og er mega gode til at lave udspring og svømme crawl, så kan de stadig blive overrumplet over havet, der har sit eget liv med bølger, strøm og vandmænd.

 


Oplevelser ved Henne Strand

Surfing

Ved Ringkøbing Fjord finder du ikke kun et af de bedste og mest sikre steder at surfe og dyrke andre former for vandsport, du finder også muligheden for at lære at mestre vandsporten. West Wind Bork Havn tilbyder kurser i windsurfing, kitesurfing, stand up paddle eller kajak, og de er selv mestre i vandet. I Ringkøbing Fjord, hvor kurserne afholdes, er vandet helt stille, og er derfor ideelt til nybegyndere og andre, der ikke er så sikre i vandet endnu. Hvis du er øvet, så er Vesterhavet et paradis, da bølger og vind er lige så sikre som is på en sommerdag. 

Som kunde hos Købmand Hansens Feriehusudlejnig, gives der 10 % rabat på kurser og leje af udstyr ved Westwind. Se mere om kurser og booking af udstyr lige her!


Drageflyvning

Hvis I gerne vil ride med på bølgen og sende en drage højt til vejrs nede fra stranden, så er Henne Strand noget nær perfekt til drageflyvning. Stranden er bred, hvilket giver god plads til at sende dragen til vejrs, samtidig med at man kan styre uden om sine medmennesker på stranden. Det er nemlig vigtigt at holde øje med andre, når dragen er kommet i vejret. Det er et fantastisk syn, når mange drager svæver fredfyldt langt oppe i luften, og reflekterer solens stråler og deres egne farverige materialer ned til deres publikum på stranden. 

Det er muligt at medbringe sin egen drage, men det er også en hyggelig aktivitet at bygge den selv. Se hvordan en plastikpose, kan blive til en sød drage på ganske kort tid lige her!


Cykelferie

Korte ture, lange ture, hurtige ture eller ren afslapning. Der er cykelruter og cykelture til enhver i området omkring Henne Strand. Der er uendeligt mange ruter, som I kan følge eller selv planlægge på turen, og uanset hvor I cykler hen, så vil I komme til at opleve og mærke den fantastiske vestjyske natur helt tæt på. Fordelen ved at hoppe på cyklen er mange - frisk luft, motion og så muligheden for at stoppe når som helst og hvor som helst. Læs meget mere her for optegnede ruter eller hent et kort på vores kontor. Det er også muligt at leje en cykel og få den leveret direkte til sommerhuset, så den står klar, når I ankommer, læs mere her! 


Gode spisesteder ved Henne Strand

Henne Kirkeby Kro fik i 2019 hele 2 Michelin stjerner, og med rette. Kroen er indbegrebet af innovatiov madlavning og friske råvarer direkte fra egen have. Lige midt mellem Henne Stationsby og Henne Strand kan du finde denne perle af en kro, der ikke kun indeholder mad i absolut verdensklasse, men også en historie om at brødføde landevejsvandrere i gammel tid. Du kan læse meget mere om historien for kroen, se åbningstider og bestille bord lige her! 

Nymindegab Kro er for andet år i træk i 2019 blevet kåret til Danmarks bedste restaurantoplevelse. Kokkene på kroen ser køkkenent som deres gastronomiske legeplads, og det kommer der lækre, sjove og nytænkende retter ud af. Fra terrassen kan eftermiddagskaffen nydes, mens udsigten over Ringkøbing Fjord næsten tager pusten fra dig. Læs mere om kroen og få nyttige og praktiske råd inden dit besøg, lige her!


Oplevelser ved Henne Strand

Kitesurfing
Familie Paa Cykelsti I Klitter
Kite 1 1464882


Gode tilbud på feriehuse ved vandet


Eksklusive tilbud
 

Hvordan lyder det at spare helt op mod 30 % på et feriehus ved Henne Strand? Ikke helt dårligt synes vi i hvert fald, og vi vil gerne give vores gode kunder mulighed for at opnå denne rabat. Hver uge bliver vores eksklusive tilbud opdateret, og det er muligt at se huse for to uger frem. De eksklusive tilbud hylder spontaniteten, og giver dem, der venter til lige inden afgang med at bestille, mulighed for at spare en masse gode penge. Det er alle slags sommerhuse, der kommer på tilbud - også sommerhuse med havudsigt. Vi kan dog ikke garantere for, hvilke huse der kommer på tilbud, så det er med at holde godt øje med denne side! 


2 personer tilbud

Én du elsker og dig selv i et feriehus med udsigt over Vesterhavet. Ture på stranden med tid til jer, og ikke andre end jer to. Vi tilbyder tilbud for kæresterne, mor/datter, veninderne eller en helt anden konstellation af to personer i et af vores feriehuse. I kan spare op til 20 % på vores to personers tilbud, så er der måske plads i økonomien til endnu en ferie senere på året eller lækker mad på en af restauranterne i området i stearinlysenes skær? Vi har de helt rigtige rammer til en afslapningsferie, der kan være i både kærlighedens, afslapningens eller måske selvforkælelsens tegn. Uanset hvad I er på udkig efter, så kan I helt sikkert finde det i vores kategori for to personers tilbud, der er som skabt til en ferie med plads til timevis af fordybelse i hinanden. Som med alle vores tilbud, så kan vi ikke garantere for, hvilke sommerhuse der er på tilbud lige, når I skal bruge det, så det gælder om at holde øjne og ører åbne og jævnligt tjekke tilbudskategorien.

Du kan læse meget mere om betingelserne for tilbuddet og se de ledige huse lige her! 

 


Ofte stillede spørgsmål


Udlejer I sommerhuse, der ligger ved vandet?
Du kan sagtens finde sommerhuse, der ligger et stenkast fra havet. Sommerhuse med havudsigt kan noget ganske særligt, og hos os kan du vælge mellem en hel række.

Kan jeg leje et sommerhus med pool ved havet?
Ja, vi har et par sommerhuse, der udover at tilbyde et blik til havet også byder på en pool.

Kan jeg leje et luksussommerhus, der ligger ved vandet?
Luksus er et individuelt begreb. Vi har en række ekstra lækre sommerhuse, der byder på alt fra sauna til spa – og selvfølgelig havudsigt.

Må jeg tage hund med i sommerhus?
For mange er det ikke en helt rigtig ferie, hvis hunden ikke er med. Derfor har vi en stor antal af vores feriehuse, hvor du gerne må medbringe dit kæledyr.